HJEM            BIOGRAFI          SPILLEPLAN            BANDET           GALLERI            GJESTEBOK             PRESSE            KONTAKT

Dette er Anne Berit

Anne Berit Andersen ble født i 1973 i Horten i Vestfold. Der trådte hun sine første barnesko, inntil foreldrene bestemte seg for å flytte tilbake til familiens røtter i Nord-Norge. Vakre Øksnes i Vesterålen ble deres nye hjemplass.

Helt fra den spede barndom har sang vært en naturlig del av Anne Berit, og som mange andre startet hun med hårbørsten i hånda med opptreden foran et lite familiepublikum. De var en musikkglad familie hvor countrymusikken spilte en sentral rolle, så det er ikke uten grunn at nettopp denne sjangeren ligger hennes hjerte nært. Anne Berits offisielle sangkarriere startet så smått i tenårene med gospelsang og mindre solooppdrag, men ble lagt på is da hun i ung alder stiftet familie. Etter noen år med barnestell og huslige sysler, meldte lengselen og lysten seg igjen til å gjøre noe musikalsk. Det ble en del opptredener rundt om i distriktet både i bryllup, begravelser og som gjesteartist for korps og band, noe hun høstet gode kritikker for. Dette ga igjen mersmak.

Drømmen om et eget, fast band var der hele tiden, og høsten 2007 ble det et faktum. Etter noen intense måneder med øving, var hun endelig på veien med "Anne Berit Band". På repertoaret var bl.a. kjente, amerikanske, kvinnelige countryrock-stjerner som Shania Twain, LeAnn Rimes, Gretchen Wilson, Carrie Underwood, Leann Womack, Sarah Evans m.fl. I løpet av årene Anne Berit og bandet var rundt og spilte i distriktet, høstet de strålende kritikker for sine opptredener, og opparbeidet seg en trofast tilhengerskare. Arrangørene rebooket dem gjerne, og de har deltatt på en rekke større arrangement og countryfestivaler. Høydepunktet var duetten Anne Berit gjorde sammen med legendariske Bobby Bare under Countryfestivalen i Lofoten i 2009.

Den største drømmen for Anne Berit har likevel vært å kunne spille inn et album med egne låter. Etter nøye vurdering og mange år i tenkeboksen, hadde hun funnet det låtmaterialet og særpreget hun har vært ute etter. Anne Berit hadde noen år tidligere innledet et samarbeid med tekstforfatter Olaf Øwre fra Finnsnes, som hun igjen satt i kontakt med en rekke melodiforfattere, deriblant Fred Endresen fra Mosjøen. Endelig i 2009 dro hun til Mosjøen for å starte innspillingen av sitt første album som skulle være på engelsk. "Desert Road" var en av låtene som ble innspilt. Alle parter ble så fornøyde med resultatet, at Anne Berit bestemte seg for å lage en sommervideo til låta. I et strålende vær og fantastisk natur, og i sitt barndomsparadis, ble en nydelig video laget av Storm Media fra Oslo. Siden høsten 2009 har videoen flittig blitt stemt fram av fans på Country Jukeboks på NRK, og låten har også ligget på Norsk Country Radios Topp 10-liste en rekke uker. Tilbakemeldingene på låten var over all forventning, og den ble nærmest en døråpner for den sprudlende countryjenta.

Anne Berit er ei moden jente med bein i nesen, som vet hva hun vil og hva som skal til for å få det til. For å få fortgang i karrieren presenterte hun låtmaterialet sitt for Carl Martin Kisen i Mariann Records Norge. Han likte det han hørte, men foreslo umiddelbart at hun burde gjøre albumet på norsk for å nå et bredere publikum. Anne Berit brukte ikke lang tid på å snu hele plateprosjektet sitt, ikke bare mot norsk, men mot nordnorsk, som er hennes egen dialekt. For å gi albumet det countrypreget de var ute etter, ble ingen ringere enn Ottar "Big Hand" Johansen og Tore Andersen innleid som produsenter. De allerede innspilte låtene ble oversatt til norsk, og "Desert Road" ble til "Mitt Barndomsland". Selv har Anne Berit bidratt med tre av låtene på albumet, deriblant tittelsporet "Maleri (Utafør Sted Og Tid)" som det sommeren 2010 også ble laget en video til.

Det siste året har vært begivenhetsrikt for Anne Berit. I tillegg til at hun har fullført lærerutdannelse har hun igjen gjort østlending av seg, samt satt sammen et nytt band.

Ute i salg!

Anne Berit er ute med albumet "Maleri - Utafør Sted Og Tid", et debutalbum med personlig særpreg, utelukkende fremført på varm nordnorsk. Les mer >

 

Aktuelt!

Anne Berit har i høst inngått bookingavtale med JH Formidling. Les mer >

Det er en glede å meddele at Anne Berit har en video på hver aktuell NRK jukeboks. Både "Maleri (Utafør Sted Og Tid)" og "Himmel På Jord" er med. Les mer >

 

www.anneberit.com